0472 79 48 44

Time Lapse filmpjes

Time Lapse filmpjes

Eigenlijk is dit iets in de categorie: ‘Spelen met een GoPro’ … en zeer zeker #videofun

Het maken van Time Lapse filmpjes bestaat eigenlijk al lang maar is samen met de opkomst van de GoPro camera’s populairder geworden. Dit omdat er in de GoPro’s een Time Lapse functie is voorzien.

Een Time Lapse opname is eigenlijk gewoon foto’s nemen op een welbepaald tijdsinterval gedurende een langere periode.

Na een Time Lapse opname bekom je, afhankelijk van de duurtijd van de opname, al snel meer dan 1000 foto’s. Deze foto’s importeer je in je videobewerkingsprogramma, en deze worden dan aan 24 of 30 beelden per seconde na mekaar geplaatst en zo bekom je het vloeiende Time Lapse effect.
Een videobewerkingsprogramma klinkt dadelijk zwaar en moeilijk maar GoPro stelt zijn videobewerkingsprogramma GoPro Studio gratis ter beschikking, en dit programma is zeer gebruiksvriendelijk zonder een al te steile leercurve.
In Time Lapse filmpjes kan je alzo meer kwijt dan in één enkele foto … Je krijgt op een korte periode een lange periode in beeld met z’n diverse sferen.

 

Voorbeeld van een Time Lapse opstelling met een GoPro
Voorbeeld van een Time Lapse opstelling met klemstatief en een GoPro

 

Waar kan je je video’s kwijt ?

Het is leuk filmpjes maken en in de eerste plaats doe je dit voor jezelf, maar je wil het resultaat toch graag met vrienden delen, je kan ze daarom kwijt op volgende populaire platformen:

  • Youtube – Veruit het populairste platform en je kan er je video’s in een zeer hoge kwaliteit kwijt (Tot 4K voor de insiders)
  • Vimeo – Een zeer populair platform, vooral bij video amateurs en professionals – Hier post ik zelf mijn filmpjes op Vimeo.com/hetfotohuis
  • Facebook – Hier bereik je waarschijnlijk het meeste van je vrienden, maar Facebook hakt nogal hard in op de kwaliteit van je video, om zo hun opslagruimte beperkt te houden.
  • Instagram – zeer leuk platform maar hier moet je video vierkant zijn en slechts 15 seconden lang, maar die tijdsbeperking maakt het net leuk om je videoverhaal zo gebald en krachtig mogelijk te houden.

 

Enkele resultaten van Time Lapse video’s :

Time Lapse van de Opbouw van een Bouwwerf

 

Time Lapse video van het Versassen van een Boot:

 

Time Lapse Video van een Zonsondergang:

Related Post
Trailer Cross Duatlon Geel - 2018
Trailer Cross Duatlon Geel

Ook in 2018 is er weer een Cross duatlon aan de Lissenvijver in Geel.

Read more
Trailer Cross Duatlon - Geel-Bel
Trailer Cross Duatlon Geel-Bel 2016

Koen, de vader van Cis (hoofdrolspeler in de Sporttrailer van Het Fotohuis), organiseert elk jaar een Cross Duatlon in de Belse Bossen van Geel.

Read more
Trailer cross duatlon Geel
Trailer Cross Duatlon

Koen, de vader van Cis (hoofdrolspeler in m’n sporttrailer), organiseert elk jaar een Cross Duatlon in de Belse Bossen van Geel. Daarom kwamen we op het idee om op basis van de beelden die ik van Cis had gemaakt voor de sporttrailer een nieuwe Trailer te maken ter promotie van de Cross Duatlon.

Read more