0472 79 48 44

Trial Bike

Trial Bike

Een zonnige zondag in september, op krukken richting Antwerpen.
Vlak aan’t Steen op de Scheldekaai den auto geparkeerd zo da’k op m’n krukken niet te ver moest gaan tot aan de Grote Markt van Antwerpen waar het Trial Bike Event te doen was.

En wat een Event ! Georganiseerd door België’s meest gekende en beste Trialbiker Kenny Belaey, Artiest op de kleine fiets, Topatleet en Top-organisator evenzeer … Want het Wereldbekertoneel kon er rekenen op een unieke omgeving van de Grote Markt van Antwerpen en tevens voorzien van alle faciliteiten, wat voor de topsporters en toeschouwers het er aangenaam toeven maakte.
Mooie zittribune en staanplaatsen rond het volledige strijdtoneel, waar bezoekers die specifiek kwamen voor het Event maar ook occasionele bezoekers van Antwerpen een pitstop maakten om het strijdtoneel in volle zonovergoten glorie te aanschouwen.

 

Kunstzinnige sport

Niet enkel de omgeving maakte de Trial Bike tot een kunstzinnige sport, de sport op zich is een kunstzinnige streling voor het oog.
De atleten die tijdens het opwarmen wat rondspringen, losjes tot een hoogte van een nadar hek enkel als opwarming, maakt hen los van het kunstzinnige tot echte rasatleten.

Waar het bij gewone coureurs bijna tot enkel kracht in de benen te herleiden is, gaat het bij de Trial Bikers om volledig ontwikkelde atleten waar elke spier in het lichaam goed getraind is en ook dient gebruikt te worden. Ik zou er niet van schrikken dat Trialbikers ook in vele andere atletische sporten tot hun recht zouden komen.

 

De Beelden

Bekijk de fotoreeks van het Event in enkele pakkende beelden :

Sporza

Het event bekijken ? De wereldbekermanche Trialbike is in een lange samenvatting aanstaande zondag te bekijken op Sporza vlak na de Ronde van Lombardije.

Related Post
Eventfotografie
Eventfotografie

Het leuke aan eventfotografie is dat je bijna altijd tussen blije mensen mag werken, want ze zijn tenslotte in een feestelijke omgeving. Zeker als het later op de avond wordt en er meer drank in de man of vrouw is 😉 Eventfotografie is een buitenbeentje in de fotografie is een beetje een buitenbeentje binnen de […]

Read more