Over Het Fotohuis

Het Fotohuis - Yourie MathieuDe man achter Het Fotohuis is Yourie Mathieu. Met de geboorte van de digitale camera kwam de liefde voor fotografie in zijn leven en in 2005 zag Het Fotohuis het licht. Wat met sportfotografie nog was begonnen als een hobby, nam door de uitbreiding naar huwelijksreportages steeds professioneler vormen aan.

Toen hij door een gebroken heup voor een lange revalidatie stond, besloot hij zich nog meer toe te leggen op het maken van videoproducties. Al snel kon hij zijn nieuwe skills professioneel toepassen, toen hij bij zijn werkgever verantwoordelijk werd voor het maken van opleidingsvideo’s.
Voor Yourie de perfecte springplank om het aandeel videoproducties in het Fotohuis verder uit te bouwen.

Met het aantal videoproducties steeg ook de vraag naar het gebruik van dronebeelden, die reportages een extra dimensie geven. Hoewel Yourie al enige ervaring had in het besturen van een drone, stelde hij vast dat er een pak voorschriften verbonden zijn aan het besturen van een drone in het Belgische Luchtruim (Brussels FIR). Na een intensieve opleiding mag Yourie zich de trotse houder noemen van een bewijs van bevoegdheid voor het besturen van een drone, en meer bepaald voor vluchten van Klasse 1a.

Yourie Mathieu
Yourie Mathieu
Foto & Video

Jack of all trades, master of none.