Over Yourie Mathieu

Het Fotohuis - Yourie Mathieu

Ik ben Yourie, al vijftien jaar de man achter de camera’s van Het Fotohuis.

Het begon met een kleine kriebel voor de digitale camera, toen ik voor de hobby sportfoto’s ging maken. De foto’s werden beter, en het materiaal professioneler. En steeds meer van mijn vrije tijd spendeerde ik met mijn camera in de hand, op zoek naar dàt perfecte shot.

Even later kwam video erbij. Het filmen, scherp gefocust of net vanop afstand observerend: het triggerde me. En na een dagje filmen zette ik urenlang de beelden aan elkaar tot een consistent en prikkelend verhaal. De passie voor het vak maakte dat het altijd beter moest. De lat die ook hoger moest, weet je wel.

Ik werd ook regelmatig gevraagd als fotograaf en videomaker voor huwelijken. En daarna ook vrienden van klanten. De combinatie van video en foto werkte goed. Ik ontwikkelde mijn eigen stijl, door als vlieg op de muur te observeren. Zo legde ik de essentie vast op beeld, of net de kleine details die beroeren.

En plots kwam er een skateboard op mijn pad, uit het niets en totaal onverwacht. Ik brak mijn heup na een ongelukkige val. Ik stond voor een lange revalidatie. Het was het uitgelezen moment om na te denken over de toekomst. Ik besloot me nog meer toe te leggen op video. De puzzel viel pas echt in elkaar toen mijn werkgever me de verantwoordelijkheid gaf voor de bedrijfs- en opleidingsfilms.

Die combinatie werkt nog altijd perfect. Ik verdeel mijn tijd over mijn deeltijdse job en Het Fotohuis, en dat brengt creatieve kruisbestuivingen.

En toen wilde ik technisch nog een stapje verder gaan. Ik zag de vraag naar dronebeelden in videoproducties stijgen. Dat is het, dacht ik. Maar er zijn strenge voorschriften verbonden als je het Belgische Luchtruim in wil. Ik ging terug naar de schoolbanken, en na een intensieve opleiding mag ik me met trots houder noemen van een bewijs van bevoegdheid voor het besturen van een drone, en meer bepaald voor vluchten van Klasse 1a.

Intussen ontdekte ik ook het plezier van geluidsmontage en podcasts. En dat maakt de cirkel rond: ik ben trots dat Het Fotohuis een all-in-one productiehuis is voor elke multimediarealisatie!

Vaardigheidscertificaat Drone – Open Klasse A1 - A2 - A3

Yourie Mathieu
Yourie Mathieu
Foto & Video

Jack of all trades, master of none.