Cross Duatlon Geel – The Final Aftermovie

Laten we beginnen met: Er was eens een cross duatlon in Geel …
Waarvan de eerste edities georganiseerd werden aan en rond de scoutslokalen middenin de Belse bossen van Geel. Uw dienaar heeft er zelfs een deelname op z’n teller staan!

Toen zag je al dat deze organisatie alles in zich had om er iets moois van te maken. En dat werd het zeker toen er door de groei werd uitgeweken naar de parochiezaal van Geel-Bel. Na 10 organisaties van dit unieke sportevenement werd de fakkel doorgegeven aan enkele gemotiveerde jongelingen. Maar ondanks de vele goede raad draaide hun eerste organisatie uit op een miskleun van formaat … het sein voor oud organisator Koen Bens en z’n kompaan Geert Vanlommel, om dit sportevent terug in handen te nemen.

Voortaan werd er terug gelopen en gemountainbiket op een technisch parcours van de Lissenvijver. Alles was voorhanden om er op deze locatie een mooi kijkstuk van te maken. En dit leek te lukken want met de organisatie van het Belgisch Kampioenschap in 2017 had de organiserende ploeg de wind in de zeilen, maar toch vonden atleten en toeschouwers almaar moeilijker hun weg naar de Lissenvijver.

Ik ben zelf in het spel gekomen toen de organisatie hun stek aan de Lissenvijver had gevonden. Ik bracht het geheel in bewegend beeld en voor mij was dit een speeltuin om nieuwe apparatuur en technieken uit te proberen, en deze in de praktijk te brengen om zo een betere videomaker te worden.

Maar tijdens het monteren van de laatste aftermovie deed het weinige volk pijn aan de ogen, en zo kan je de beslissing van de organisatie om de handdoek te gooien zeker en vast wel begrijpen.

Bij deze presenteer ik: “Cross duatlon Geel – The Final Aftermovie”

Related Posts