Het Fotohuis ON TOUR

Charity Biking – Fifty-One: Aftermovie als terug- en vooruitblik

“De ketting gesmeerd, de koersbroek gestreken en een mountainbike die blinkt als een gouden horloge: zo vertrok ik vorig jaar tijdens een ochtend in de vroege lente. Voor de zekerheid grabbelde ik nog een Go Pro-camera mee, en wat kleiner filmapparatuur. Want zelfs op de fiets is de cameraman in mij op zijn qui-vive, om een mooie reportage te maken. “ (Yourie – Het Fotohuis)

Charity Biking van Fifty-One

Het was de ochtend van de Charity Biking Cup van de Geelse serviceclub Fifty One Club. Het mountainbike-event in de Belse Bossen zet teams van maximum 4 aan het trappen. Ze rijden zoveel mogelijk toertjes over het parcours van 5 km. De ploeg met de meeste rondes wint. Er is ook randanimatie in de vorm van hapjes, drankjes en muziek.

Door de vele vrijwilligers en sponsors slaagt Fifty One Club Geel erin om er een groot succes van te maken. De vorige editie bracht 14.000 euro op, en dit bedrag gaat integraal naar goede doelen zoals De Waaiburg, Open Kamp Kempen en M.I.N. (Mensen in Nood). Dankzij deze opbrengst geven zij extra licht in het leven van mensen die het moeilijk hebben.

Hier wil je bij zijn!

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Al is het cliché, het is gewoon ook waar. Uit een eventfilm spreekt dynamiek en beleving. Een kijker ziet het, en krijgt goesting om volgende keer mee te doen. Daar wil je bij zijn!

Ja maar, Yourie, da’s te duur voor ons event. Denk je dat?

Het hoeft niet per sé zo te zijn. Bekijk bovenstaande film nog eens. Ik filmde het met een Go Pro op de fiets. Ik zette me enkele keren in de graskant om de mountainbikers in beeld te brengen. De drone is een knappe aanvulling die – ik geef het toe – net iets prijziger is door het vliegbrevet dat je op zak moet hebben. Met andere woorden: in mijn koerstenue zorgde ik voor basisbeelden.

De beelden verwerken tot een wervelende film is andere koek. Hiervoor trok ik enkele uren naar de montagekamer. Hier maak ik – als producer – het verschil, om van het eindresultaat toch een hoogwaardige film te maken.

Makkelijker sponsors vinden

Een evenement is maar succesvol door de talloze enthousiaste deelnemers. Elk jaar zoekt Fifty One Club Geel gemotiveerde ploegen. Een dynamische aftermovie zegt zo veel meer dan een affiche, een flyer of een Facebook-event. Hier krijg je goesting van om mee te doen.

Ook sponsors zijn essentieel om de Charity Biking Cup te doen slagen. Deze film is ook een teaser voor hen: de ideale hefboom om hen te overtuigen van de professionaliteit van de organisatie. En uiteraard komen hun namen subtiel in beeld. Het ene plezier is het andere waard.

Overtuigd?

Mail ons vandaag nog! Nog niet helemaal over de streep? Bel me dan even, en samen bekijken we de mogelijkheden en het budget voor jouw eventvideo.

Want video werkt! En bij Het Fotohuis begrijpen we perfect waarom. Ons all-in-one productiehuis is jouw partner in de productie van video’s, fotoproducties en geluidsproducties.

Related Posts