De 306km van Geel: Een koersavontuur door de lens van Het Fotohuis

Al enkele jaren staat Geel in de schijnwerpers van wielertoerisme dankzij het evenement georganiseerd door de Geelse 51 Club – de ‘306km van Geel’. Deze unieke fietsrit biedt wielertoeristen de kans om een dag lang als echte coureurs te ervaren, met professionele begeleiding die ervoor zorgt dat ze geen enkel kruispunt hoeven te stoppen. Het is een adembenemende ervaring waarbij fietsliefhebbers zich kunnen laten meevoeren in de opwinding van een echte koers.

Voor Het Fotohuis was dit niet zomaar een evenement; het was een uitnodiging om de essentie van de ‘306km van Geel’ vast te leggen. Het bevlogen bestuurslid Filip de Pooter stelde voor om een meeslepende video te creëren die de magie van deze unieke fietsrit vastlegt.

Voorbereiding is vaak het halve werk, en dat gold zeker voor deze opdracht. Om de beste beelden vast te leggen, leende ik een motorpak van mijn buurman, want de opnames werden gemaakt vanaf de motor van Jaak Pieters.

Tegen de middag kwamen de deelnemers terug voor de bevoorrading na de eerste lus, die hen ’s ochtends naar Oteppe en terug had geleid. Het was het perfecte moment om zich te bevoorraden op de volgende etappe richting het Limburgse Café Coureur. Op de motor van Jaak Pieters, die bewees een uitstekende piloot te zijn, was ik uitstekend geplaatst om de wielrenners in volle actie vast te leggen.

Het bleek een dag vol onvergetelijke momenten, met de mogelijkheid om naast het afgebakende peloton van Jaak Pieters te scheuren. Af en toe stopten we om mooie dronebeelden vast te leggen en daarna was het tijd voor de montage van de beelden.

Voor Het Fotohuis was deze opdracht niet alleen een professionele uitdaging, maar ook een kans om persoonlijke herinneringen te creëren aan een prachtige motorrit. De foto’s en aftermovie werden niet alleen gewaardeerd als waardevol werk, maar ook als tastbare herinneringen aan een dag vol opwinding, avontuur en de pure schoonheid van de ‘306km van Geel’.

Ikzelf met motard Jaak – Foto’s Filip De Pooter

Het Fotohuis op de 306km van Geel
Het Fotohuis op de 306km van Geel