Een overwinningsverhaal: de kampioensmatch van PULA

Het belang van sport in de gemeenschap

Als lid van de Raad van Bestuur van de Geelse Sportraad en fervent liefhebber van sport, ben ik van plan een jaaroverzicht te maken van enkele hoogtepunten binnen de Geelse sportgemeenschap. Een van de momenten die ik koos was de kampioensmatch van de voetbalclub ‘Punt Larum’, beter bekend als PULA.

De sfeer van spanning en verwachting

De spanning hing voelbaar in de lucht op het sportcomplex Axion, waar PULA zijn thuisbasis heeft. De inzet was hoog; winst betekende niet alleen de titel van kampioen, maar ook een promotie naar de eerste provinciale. Als fotograaf en filmmaker wilde ik dit fijne moment mooi in beeld brengen om te verwerken in een wervende aftermovie.

Een Onvergetelijk Moment van Triomf

Bij aankomst was de sfeer al voelbaar. Langs de zijlijn werd het bier rijkelijk geschonken, terwijl de supporters zich opmaakten voor wat een legendarische match zou worden. Maar het waren niet alleen de volwassen fans die aanwezig waren; de jeugd van PULA was in groten getale gekomen, voorzien van vlaggetjes en vol enthousiasme om hun team naar de overwinning te juichen.

Uitgerust met mijn trouwe Canon cinécamera en drone, was ik klaar om de sleutelmomenten van de wedstrijd vast te leggen. Van de eerste fluitsignaal tot de laatste minuut, de lenzen volgde elke beweging op het veld en menig juichend gezicht in het publiek.

De match zelf was een ware krachtmeting. Het was een intense strijd, maar intensiteit betekent geen goede wedstrijd, maar uiteindelijk was het PULA die als overwinnaar uit de bus kwam. Met één doelpunt verzekerden ze zich van de kampioenstitel en de promotie.

De kampioensmatch van PULA krijgt zo zijn plekje in het jaaroverzicht van de Geelse sport.

Als fotograaf en lid van de Geelse Sportraad voel ik me bevoorrecht om deze momenten vast te leggen en te delen met de wereld. Want in een wereld vol uitdagingen en obstakels, herinnert sport ons eraan dat er altijd iets is om voor te juichen, iets om voor te strijden en iets om samen naar te streven.