Het belang van Testimonial Video’s in Employer Branding

Als trotse medeoprichter van Maison Content, werk ik al geruime tijd samen met Dorien Ooms aan verschillende boeiende projecten. Een van onze gewaardeerde klanten is Horemans Keuken en Meubelatelier, waarbij we nauw samenwerken met Astrid de Deyne van Reejeel, die de grafische kant verzorgt. In het kader van employer branding voor Horemans benadruk ik graag het belang van testimonial video’s, waarbij we dieper ingaan op het verhaal van individuele medewerkers.

Het Fundament van Employer Branding

Te midden van het soms overdreven enthousiasme van sommige content agencies, geloof ik dat het essentiële startpunt voor employer branding de testimonial video is. Het stellen van doordachte vragen en het ontrafelen van verhalen vormen de kern van dit proces. De rest volgt vanzelf en wordt bepaald door strategische keuzes over hoe we de video en foto’s inzetten. Onze voorkeur gaat uit naar long form video’s, die we vervolgens opsplitsen in behapbare snippets voor sociale media.

Het Cruciale Belang van Thumbnails in Visuele Storytelling

Een aspect dat ik graag wil benadrukken, is het belang van een goede thumbnail. De thumbnail is de eerste visuele indruk die mensen krijgen voordat ze besluiten de video af te spelen. Als je wel eens op YouTube hebt gescrold, weet je waar ik het over heb. De grafische opmaak van de thumbnail is cruciaal en moet al iets van het verhaal prijsgeven. Het fungeert als een call-to-action, bepalend of mensen de video wel of niet bekijken. Het gebruik van hoogwaardig fotomateriaal is hierbij essentieel, aangezien het de basis vormt voor de thumbnail en niet afgeleid moet worden van minder kwalitatieve stills uit videobeelden.

Een recente testimonial video die we hebben gemaakt, presenteert het verhaal van Yelle. Haar reis is inspirerend, omdat ze na een vorige baan besloot zich voltijds bij te scholen om bij Horemans aan de slag te kunnen gaan. Dit is slechts een voorbeeld van de diepgang die we proberen te vangen in onze video’s, waarbij het echte verhaal van de medewerkers centraal staat. Employer branding begint bij de mensen en hun verhalen, en wij zijn er trots op dit te kunnen vastleggen en delen met de wereld.

Ontdek de inspirerende wereld van Horemans door al hun boeiende testimonial video’s te bekijken op hun YouTube-kanaal in de reeks ‘Thuiskomen bij Horemans’.
Ontmoet het getalenteerde team en laat je meeslepen door de verhalen die het hart van Horemans Keuken en Meubelatelier vormen. 🎥✨