De Pracht van Bouwbedrijf Stessens – Architectuurfotografie in de Schijnwerpers

Bij Het Fotohuis zijn we trots om al vele jaren de huisfotograaf te zijn van het gerenommeerde Bouwbedrijf Stessens uit Geel. Onze samenwerking omvat een breed scala aan fotografische diensten, variërend van het vastleggen van bedrijfsevenementen zoals nieuwbouwzondagen tot algemene bedrijfsfotografie voor hun sociale media. In deze blogpost willen we echter de schijnwerpers richten op een bijzonder aspect van onze dienstverlening: architectuurfotografie voor Stessens.

Het Jaarlijkse Ritueel: Realisaties Vastleggen

Jaarlijks ontvangen we een lijst met de recente projecten van Stessens die we mogen vastleggen. De focus ligt hierbij op het creëren van visueel aantrekkelijke beelden die de architectonische pracht van deze woningen benadrukken zowel van het exterieur als het interieur. Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen het maken van foto’s; we leggen direct contact met de klanten van Stessens en plannen de fotoshoots in overleg met hen.

Het selecteren van de juiste periode is essentieel voor het succes van architectuurfotografie. In mijn ervaring zijn de maanden april, mei, juni en september ideaal voor het vastleggen van woningen. Tijdens deze maanden biedt het weer de perfecte omstandigheden om de huizen op de meest flatterende manier te fotograferen en te laten stralen.

Timing en Technische Overwegingen

Een cruciaal element in ons proces is de Noordpijl op de grondplannen die we van Stessens ontvangen. Met behulp van deze pijl bepalen we het ideale moment om langs te komen, zodat de zon optimaal op de voorgevel van de woning schijnt. Elk detail wordt zorgvuldig overwogen om de hoogste kwaliteit beelden te garanderen.

Weer of Geen Weer: Plannen en Flexibiliteit

Natuurlijk is het weer niet altijd voorspelbaar. Daarom plannen we onze fotoshoots slechts enkele dagen van tevoren in, wanneer een stabiele weersperiode wordt voorspeld door professionals zoals Jacotte Brocken en haar collega’s. Deze aanpak vergroot onze kans om bij de woningen aan te komen onder gunstige weersomstandigheden.

Desondanks hebben we niet altijd volledige controle over de weersomstandigheden. Soms kan ochtendbewolking hardnekkig blijven hangen, en zelfs een razendsnelle reis naar de andere kant van België is geen garantie voor verbetering. In zulke gevallen komt de hulp van Photoshop van pas, waar we slechts één keer gebruik van hebben gemaakt. Het is geruststellend om dit redmiddel achter de hand te hebben, waardoor we zelfs in onvoorziene omstandigheden beelden van hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren.

Bij Het Fotohuis streven we ernaar om niet alleen foto’s vast te leggen, maar om een verhaal te vertellen. Onze inzet voor details, planning en samenwerking met klanten zoals Stessens zorgt ervoor dat elk architectuurproject wordt vastgelegd met de perfecte balans tussen technische precisie en artistieke visie.

Zelfde foto, ander gevoel met een blauwe lucht
Architectuurfotografie met bewolking in de lucht
Architectuurfotografie met blauwe lucht en Photoshop

Bij Het Fotohuis streven we ernaar om niet alleen foto’s vast te leggen, maar om een verhaal te vertellen. Onze inzet voor details, planning en samenwerking met klanten zoals Stessens zorgt ervoor dat elk architectuurproject wordt vastgelegd met de perfecte balans tussen technische precisie en artistieke visie.

Enkele voorbeelden van Exterieurfotografie voor Bouwbedrijf Stessens
Enkele voorbeelden van interieurfotografie voor Bouwbedrijf Stessens