Het Bouwproces in Beeld: Bouwen zoals het is met LivivingWood

Bouwen zoals het is: Een diepgaande videoreeks

Bij Het Fotohuis zijn we altijd op zoek naar manieren om verhalen tot leven te brengen. Onlangs hebben we als Maison Content samengewerkt met LivingWood Houtskeletbouw om een unieke videoreeks te produceren: “Bouwen zoals het is” – Het bouwproces in beeld. Met deze reeks wilden we het volledige bouwproces van begin tot eind documenteren, met als focus het verhaal van twee koppels die aan een bouwavontuur begonnen.

Van interviews tot montage: een intensief proces

We begonnen onze reis naar Tielt-Winge en Tessenderlo, waar we interviews afnamen met de twee koppels die elk een bouwgrond hadden in Tessenderlo. Collega Dorien voerde de interviews uit, zowel thuis als op de bouwplaats. Terwijl de interviews plaatsvonden, namen we ook beelden op voor de B-roll van de video. Dit zorgde voor een gevarieerde en levendige weergave van het bouwproces.

Het resultaat en snippets voor social media

In onze montagekamer distilleerden we de interviews tot 3 à 4 video’s van elk koppel. Van de planningsfase tot het budget en de start van de werken, elk aspect van het bouwproces werd belicht. Daarnaast knipten we belangrijke passages uit, de zogenaamde ‘snippets’, die werden gebruikt voor social media posts en advertenties. Dit gaf toekomstige bouwers die overwegen met LivivingWood samen te werken een volledig overzicht van hoe een bouwtraject verloopt.

Bekijk het resultaat

Benieuwd naar het eindresultaat? Hieronder kun je enkele video’s uit de reeks bekijken.
Dankzij deze samenwerking hebben we niet alleen een boeiende videoreeks geproduceerd, maar hebben we ook waardevolle inzichten geboden aan mensen die op het punt staan om aan een bouwavontuur te beginnen. Bouwen zoals het is, van planning tot realisatie, met LivingWood en Het Fotohuis.

De Planningsfase

Budget & Energie

Start van de werken