Sporttrailer

Iets waar ik veel plezier aan beleefd heb dat is het maken van de eerste Sporttrailer, destijds gemaakt voor het promoten van de videoproducties van Het Fotohuis.

Ik maakte een afspraak met Cis Bens, een zoon van een vriend en talentvol duatleet, hij zag dit dadelijk zitten om hieraan mee te werken. Samen bekeken we het scenario dat ik had uitgewerkt en we spraken enkele dagen later af in de Belse Bossen te Geel.

Het was een prachtige morgend met dauw over de velden en het zonnetje dat er mooi doorkwam. We begonnen met de eerste scènes in te blikken met de GoPro camera’s gemonteerd op de meest diverse plaatsen en de Canon DSLR’s op statief voor de overzichtsshots en dergelijke.
Prachtig aan de GoPro Camera’s is dat je ze op de meest onherbergzame plaatsen kan monteren en alzo tot beelden kan komen waar je met een grote camera vroeger enkel van kon dromen. Ook de GoPro beeldkwaliteit is redelijk fenomenaal, veel beter dan wat je van zo’n klein cameraatje zou verwachten (Enkel het Kenmerkende GoPro Blauw zou beter kunnen).

Na enkele uren draaien hadden we alle beelden die ik nodig had, en deden we nog een fotoshoot voor beelden achteraan in de trailer te monteren.

Thuis dadelijk alle geheugenkaarten downloaden op de computer en dan kon het monteren starten. Dacht dit op enkele dagen te monteren maar uiteindelijk nam de montage toch zo’n 14 dagen in beslag … Nogal pietje precies weet je … om dan uiteindelijk tot een resultaat te komen waar je volledig kan achterstaan … alhoewel als ik deze sporttrailer achteraf soms nog eens bekijk direct nog zaken zie ter verbetering die de modale toeschouwer in de verste verte niet zal opmerken.

Het resultaat van de Sport Trailer kan je hieronder bekijken, een resultaat waar ik toch wel fier op ben :

Related Posts