Feestfolder Sysmans Food Stores

De eindejaarsperiode is volop aan de gang en dan denken wij bourgondische Vlamingen uiteraard ook aan lekker eten en drinken. De gastronomische inspiratie en lekkere gerechten voor deze oergezellige periode vinden we onder meer in talrijke feestfolders, zoals die van Sysmans Food Stores.

Het was tijdens Fashion for Charity, een ander project van Het Fotohuis, dat zaakvoerder Jeroen Sysmans mij vroeg of ik wilde meewerken aan de feestfolder van dit jaar. De deadline was met minder dan 4 weken kort, maar de goesting was groot en deadlines schrikken ons niet af.

Oorspronkelijk zou Het Fotohuis enkel instaan voor de fotografie van al die overheerlijke producten en gerechten, maar door omstandigheden werd ons gevraagd of we het hele ontwerp van de feestfolder op ons konden nemen. Niet meteen onze core business, maar wij hadden wel zin om daar onze tanden in te zetten. Bovendien wist ik al perfect welke look-and-feel Sysmans voor de folder voor ogen had.

Om de foto’s een bepaalde warmte en kleur te geven, werd er gekozen om de gerechten tegen een houten achtergrond te fotograferen. Aan de hand van een voorbeeldfoto kwam ik na een korte zoektocht terecht bij Raw Creations in Laakdal. Een echte speeltuin voor oude houten achtergronden, waar ik de perfecte loodzware azobe steenschotten vond. Verder bezorgde een vriend mij onbehandeld glad gezaagd arduin, om de zuiverheid van de visafdeling in de verf te zetten.

De fotoshoot zelf was heel lastig… Blijf maar eens onbewogen bij al dat lekkers! Maar het was bijzonder aangenaam werken en de foto’s waren om duimen en vingers bij af te likken. Vervolgens haalde ik mijn beste designoplossingen boven, om met alle ingrediënten een sprankelende feestfolder op tafel te zetten. En geef toe, dat ziet er toch allemaal onweerstaanbaar lekker uit?

Smakelijk, en fijne feestdagen!